Lichtstraten van Niek Roos

Daklichten in een plat dak

Daklichten in een plat dak

Een plat dak in je woning biedt mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld daklichten in plaatsen. Want een aanbouw met een plat dak is prachtig en je krijgt er een hoop extra ruimte door, maar je woning kan er ook donkerder van worden. Met daklichten in een plat dak los je dat probleem op en haal je het licht van de zon weer in huis.

 

Wat zijn daklichten in een plat dak?

Een daklicht is een ander woord voor een lichtkoepel of een lichtstraat. Je ziet daklichten in veranda’s of tuinoverkappingen, maar ook vaak in platte daken van een woning of een aanbouw. Door de daklichten in een plat dak komt er meer natuurlijk daglicht de woning binnen, en dat biedt voordelen.

 

Duurzamer wonen

Omdat het licht vrij kan binnenstromen, hoeven de lampen in de ruimte onder het plat dak minder vaak aan. Dit draagt bij aan duurzamer wonen. Daarnaast kun je, door de daklichten in het plat dak goed te plaatsen, optimaal gebruikmaken van de warmte van de zon en hoef je ook minder vaak de verwarming aan te zetten. Speciaal warmtewerend glas en/of zonwering zorgt ervoor dat een ruimte weer niet té warm wordt.

 

Meer waarde en woongenot

Glazen, vlakke daklichten staan bijzonder fraai in een plat dak en zijn modern en stijlvol. Ze maken je huis meer waard en verhogen je woongenot. De extra lichtinval die je krijgt door daklichten zorgt er ook voor dat een ruimte onder een plat dak veel lichter wordt en groter lijkt. Ook je inrichting komt beter tot zijn recht wanneer het licht volop naar binnen kan komen.

 

Wil jij daklichten in je plat dak?

Bij Niek Roos ontwerpen en maken wij al meer dan 25 jaar daklichten en lichtstraten op maat. Je kunt bij ons zelf jouw ideale lichtstraat samenstellen of samen met ons een ontwerp maken dat naadloos aansluit bij jouw woning en wensen. Onze eigen vakmensen maken en plaatsen de lichtstraten. Al onze lichtstraten zijn aan de buitenzijde onderhoudsvrij. Je hoeft ze alleen af en toe schoon te maken. Meer weten? Wij helpen je graag!

 

NEEM CONTACT OP

 

Bekijk het materiaal dat bij je past

Kies een materiaal dat bij je past en we leggen je alles uit over de mogelijkheden.
Weet je nog niet wat bij je past? Vergelijk ze nu.

Al 30 jaar

Handgemaakte topkwaliteit

Al 30 jaar ontwerpen en maken wij lichtstraten op maat. Wij maken altijd een ontwerp dat tot in detail naadloos aansluit bij je woning. Uiteraard nemen we jouw persoonlijke wensen mee in het eindresultaat. Onze experts combineren de laatste trends op het gebied van architectuur met uw wensen, om tot een optimaal resultaat te komen. Dit resultaat wordt door onze vakmensen met echt handwerk gerealiseerd. Door het werken met hout, staal en aluminium zijn de mogelijkheden immers oneindig.

Inspiratie voor ruimtes

Ben je benieuwd wat een lichtstraat kan doen met jouw ruimte? Kijk dan naar de vele voorbeelden van toepassingen in de prakrijk en laat je inspireren.