Lichtstraten van Niek Roos

Vlakke lichtkoepel prijs

Een lichtkoepel is een prachtige toevoeging aan je woning. Het zorgt voor meer natuurlijk licht in huis en laat een ruimte groter lijken. Wij krijgen regelmatig vragen over de prijs van lichtkoepels. Deze beantwoorden we natuurlijk graag. De prijs van een lichtkoepel hangt af van je wensen en voorkeuren. Ook de afmetingen, materialen en eventuele extra opties spelen een rol. Onderstaand alvast wat informatie om je te helpen.

Wat zijn de kosten van een lichtkoepel?

De prijs van een lichtkoepel hangt dus af van een aantal factoren, wij vertellen je hier graag meer over.

De afmetingen

Laten we beginnen met de maat en vorm van je lichtkoepel. Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zodat je deze perfect kunt laten passen bij de stijl van je woning. Vlak, licht gebogen, rond, vierkant, rechthoekig, met frame, frameless; noem maar op. Het is ook mogelijk grotere lichtkoepels te plaatsen. In dat geval kan een lichtstraat ook een goede optie zijn.

Materialen

De gekozen materialen zijn ook van invloed op de prijs van een lichtkoepel. Materialen die vaak gebruikt worden voor lichtkoepels zijn acrylaat, polycarbonaat of glas. Bij Niek Roos werken we altijd met glas. Hiermee kies je voor kwaliteit en uitstraling. Glas heeft daarnaast een veel betere isolatiewaarde dan kunststof en ook een betere geluiddemping. Je kunt kiezen uit verschillende glassoorten: ongeïsoleerd enkel, geïsoleerd dubbel, geïsoleerd triple of 70% warmtewerend glas. Het frame aan de binnenzijde maken we van hout of staal (of frameless) in combinatie met onderhoudsvrij aluminium aan de buitenzijde.

Extra opties

Je kunt nog een aantal opties kiezen met betrekking tot je lichtkoepel. Wat je kiest, bepaalt de uiteindelijke prijs. Wij vertellen je graag meer over een aantal van deze opties voor het samenstellen van jouw ideale lichtkoepel.

Ventilatie

Voor extra ventilatie naar buiten kun je een te openen dakraam in de lichtkoepel of lichtstraat plaatsen. Een dakraam is zowel elektrisch als met handbediening te leveren.

Isolatie

Door een PIR geïsoleerde randbalk (of opstand) gecombineerd met triple glas te plaatsen, creëer je een lichtkoepel met extra hoge isolatie. Dit is een belangrijke factor van de prijs van een lichtkoepel. Wanneer je kiest voor extra isolatie, zal de prijs van een lichtkoepel ook wat toenemen, maar dit zal je op termijn wel stookkosten besparen. Dus hiermee kies je ook voor het milieu.

Zonwering

Ook de zonwering is een belangrijke factor wanneer het gaat om de prijs van een lichtstraat. Door de lichtkoepel of lichtstraat goed te plaatsen ten opzichte van de zon kan deze een ruimte op een natuurlijke manier verwarmen. Om bij heel lekker weer te voorkomen dat het te warm wordt, kun je screens plaatsen.

Hou je niet van de zonnewarmte, maar licht je lichtkoepel of lichtstraat wel in de zon? Dan kun je ook altijd kiezen voor warmtewerend glas. Dit glas houdt tot wel 70% van de zonnewarmte buiten.

Vergunning nodig voor een lichtkoepel?

Meestal is er geen vergunning nodig om een daglichtvoorziening in je dak te maken en heb je daar dus geen extra kosten aan. Het is natuurlijk altijd verstandig om dit te controleren. Je gemeente kan je meer vertellen. Je kunt ook kijken op www.omgevingsloket.nl.

Bereken direct de prijs van je lichtkoepel!

Heb je al een idee van hoe jouw lichtkoepel eruit moet komen te zien? Wij hebben een rekentool waarmee je de prijs van jouw lichtkoepel of lichtstraat direct kunt berekenen. Wil je graag persoonlijk contact? Wij beantwoorden met veel plezier je vragen en maken een ontwerp dat naadloos aansluit bij je woning.

Partnerprogramma voor aannemers

Voor aannemers heeft Niek Roos een speciaal partnerprogramma. We ondersteunen bij het maken van een keuze en helpen met technische kennis en producttekeningen. Ontdek de mogelijkheden en de voorwaarden.

Bekijk het materiaal dat bij je past

Kies een materiaal dat bij je past en we leggen je alles uit over de mogelijkheden.
Weet je nog niet wat bij je past? Vergelijk ze nu.

Al 30 jaar

Handgemaakte topkwaliteit

Al 30 jaar ontwerpen en maken wij lichtstraten op maat. Wij maken altijd een ontwerp dat tot in detail naadloos aansluit bij je woning. Uiteraard nemen we jouw persoonlijke wensen mee in het eindresultaat. Onze experts combineren de laatste trends op het gebied van architectuur met uw wensen, om tot een optimaal resultaat te komen. Dit resultaat wordt door onze vakmensen met echt handwerk gerealiseerd. Door het werken met hout, staal en aluminium zijn de mogelijkheden immers oneindig.

Inspiratie voor ruimtes

Ben je benieuwd wat een lichtstraat kan doen met jouw ruimte? Kijk dan naar de vele voorbeelden van toepassingen in de prakrijk en laat je inspireren.