Lichtstraten van Niek Roos

Lichtkoepel plat dak

Lichtkoepel plat dak

Heeft jouw huis een gedeelte met een plat dak? Je ziet dat vaak bij een uitbouw. Een uitbouw is ideaal als je meer ruimte wilt, maar het licht moet dan wel verder reizen om tot het hart van je huis te komen. Hoe je ook aan jouw plat dak komt: het biedt een prachtkans om je huis te verfraaien. Door in het plat dak een lichtkoepel te plaatsen, zorg je ervoor dat de ruimte eronder lichter wordt en groter aanvoelt.

Wil jij een lichtkoepel in je plat dak?

Verken goed wat de mogelijkheden zijn. Lichtkoepels of lichtstraten zijn er in verschillende vormen en maten. Ze bieden wel allemaal dezelfde voordelen:

Meer lichtinval

Met een lichtkoepel in het plat dak komt het licht van de zon veel makkelijker je woning in. Meer natuurlijk daglicht laat de ruimte groter lijken en zorgt voor een frisse, aangename sfeer. Afhankelijk van wat er mogelijk is en hoe licht jij het wilt hebben, kun je kiezen voor een of meerdere lichtkoepels in je plat dak, of een lichtstraat. Hoe meer licht, hoe ruimtelijker je woning oogt.

Natuurlijke verwarming

Een leuke bijvangst: het zonlicht verwarmt de ruimte op een natuurlijke manier, ook in de winter. Door de lichtkoepel of lichtstraat goed te plaatsen ten opzichte van de zon kun je optimaal gebruikmaken van de natuurlijke warmte. Dit draagt bij aan duurzamer wonen. Om in de zomer te voorkomen dat het té warm wordt, bestaat er speciale zonwering om de lichtkoepel mee te verduisteren. Liever geen zonwering maar wel graag controle over de temperatuur? Kies dan voor warmtewerend glas. Dit is helder glas dat tot ca. 70% de zonnewarmte tegenhoudt.

Meer woongenot

Een lichtkoepel is een bijzonder mooie, stijlvolle en moderne toevoeging aan een woning. Ook de inrichting in de ruimte met het plat dak komt extra goed tot zijn recht als het licht volop naar binnen kan komen. Zo geniet je nog meer van je woning.

Uitvoeringen

Met lichtkoepels kun je veel kanten op. Wij bieden verschillende vormen, kleuren en afmetingen. Vierkant, rechthoekig, frameless, tegen de gevel of vrij op een dak; er zijn tal van mogelijkheden. Tip: het plaatsen van een lichtkoepel is prima te combineren met het vernieuwen van een plat dak en vice versa.

Meer informatie

Wil je weten wat er mogelijk is en of jij een lichtkoepel in jouw plat dak kunt laten plaatsen? Of wil je algemeen advies over lichtkoepels of lichtstraten? Wij zijn specialisten in maatwerk en helpen je graag met het vinden van de juiste oplossing.

 

NEEM CONTACT OP

 

Bekijk het materiaal dat bij je past

Kies een materiaal dat bij je past en we leggen je alles uit over de mogelijkheden.
Weet je nog niet wat bij je past? Vergelijk ze nu.

Al 29 jaar

Handgemaakte topkwaliteit

Al 29 jaar ontwerpen en maken wij lichtstraten op maat. Wij maken altijd een ontwerp dat tot in detail naadloos aansluit bij je woning. Uiteraard nemen we jouw persoonlijke wensen mee in het eindresultaat. Onze experts combineren de laatste trends op het gebied van architectuur met uw wensen, om tot een optimaal resultaat te komen. Dit resultaat wordt door onze vakmensen met echt handwerk gerealiseerd. Door het werken met hout, staal en aluminium zijn de mogelijkheden immers oneindig.

Inspiratie voor ruimtes

Ben je benieuwd wat een lichtstraat kan doen met jouw ruimte? Kijk dan naar de vele voorbeelden van toepassingen in de prakrijk en laat je inspireren.