Lichtstraten van Niek Roos

Lichtkoepel vervangen

Een lichtkoepel op je woning zorgt niet alleen voor een prachtige uitstraling, maar ook voor extra lichtinval en een aangename sfeer in je huis. Na verloop van tijd kan het echter voorkomen dat je lichtkoepel vervangen moet worden. Bij Niek Roos vervangen we jouw lichtkoepel voor een prachtig nieuwe lichtstraat geheel op maat. Je kiest zelf het materiaal van het frame, de afmeting, het soort glas en nog veel meer!

Waarom jouw lichtkoepel vervangen?

De te kiezen aanpak hangt voor een deel samen met de reden waarom de lichtkoepel vervangen moet worden. Misschien heb je momenteel een kunststof lichtkoepel op een van de platte daken van je woning. Kunststof veroudert, wordt bros, wordt troebel en laat na verloop van tijd minder licht door. Daarom zal een kunststof lichtkoepel op een gegeven moment vervangen moeten worden. Bij Niek Roos raden we daarom aan om jouw kunststof lichtkoepel te vervangen voor glas.

Kunststof lichtkoepel vervangen voor glas

Jouw kunststof lichtkoepel vervangen voor glas is een uitstekende upgrade. Met deze upgrade profiteer je van talloze voordelen, waaronder verbeterde duurzaamheid, esthetiek en energie-efficiëntie. Onze ervaren vakmensen staan klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces, van advies en materiaalkeuze tot de daadwerkelijke installatie. Door te kiezen voor glas breng je een nieuwe dimensie van elegantie en helderheid in je ruimte, terwijl je tegelijkertijd geniet van verbeterde isolatie en geluidsdemping.

Voordelen van lichtkoepel vervangen voor glas

–  Doordat de nieuwe opstand recht is komt er ongeveer 20% meer licht binnen.

–  Glas gaat veel langer mee, blijft helderder en laat meer licht door.

–  Glas heeft een betere isolatiewaarde en geeft veel minder geluid als het bijvoorbeeld regent.

–  Kunststof werkt meer (uitzetten en krimpen) dan glas, wat ook kan zorgen voor piepen en kraken.

Je maakt dus echt een flinke slag, niet alleen qua uitstraling en lichtinval maar ook qua isolatiewaarde. Als je al blij was met het resultaat van je kunststoffen lichtstraat, zal een glazen lichtkoepel die ervaring zeker overtreffen.

Minder snelle vervanging door goed onderhoud

Onze glazen lichtkoepels en lichtstraten zijn onderhoudsvrij. Je hoeft ze alleen af en toe schoon te maken. Dit kun je natuurlijk zelf doen, met de nodige voorzichtigheid. Uitbesteden is verstandig als de lichtkoepel of lichtstraat groot of lastig bereikbaar is. Vraag het de glazenwasser eens, of huur een specialist in. Tip: als je je lichtkoepel toch laat reinigen is het slim om te kijken of het dak ook toe is aan een reinigingsbeurt.

Is jouw lichtkoepel aan vervanging of vernieuwing toe? Wij informeren je graag over alle mogelijkheden.

Stel jouw nieuwe lichtstraat samen

Wanneer je ervoor kiest om jouw lichtstraat te vervangen, kun je bij Niek Roos jouw nieuwe lichtstraat volledig zelf samenstellen. In onze gratis configurator kies je zelf het materiaal van het frame van de lichtstraat, het soort glas, de afmeting en nog veel meer. Daarna heb je ook de optie om direct een vrijblijvende offerte van jouw ideale lichtstraat op te vragen!

 

 

Bekijk het materiaal dat bij je past

Kies een materiaal dat bij je past en we leggen je alles uit over de mogelijkheden.
Weet je nog niet wat bij je past? Vergelijk ze nu.

Al 30 jaar

Handgemaakte topkwaliteit

Al 30 jaar ontwerpen en maken wij lichtstraten op maat. Wij maken altijd een ontwerp dat tot in detail naadloos aansluit bij je woning. Uiteraard nemen we jouw persoonlijke wensen mee in het eindresultaat. Onze experts combineren de laatste trends op het gebied van architectuur met uw wensen, om tot een optimaal resultaat te komen. Dit resultaat wordt door onze vakmensen met echt handwerk gerealiseerd. Door het werken met hout, staal en aluminium zijn de mogelijkheden immers oneindig.

Inspiratie voor ruimtes

Ben je benieuwd wat een lichtstraat kan doen met jouw ruimte? Kijk dan naar de vele voorbeelden van toepassingen in de prakrijk en laat je inspireren.