Lichtstraten van Niek Roos

Lichtkoepel vervangen

Lichtkoepel vervangen

Een lichtkoepel op je woning staat prachtig en brengt meer lichtinval en sfeer in je woning. Na verloop van tijd kan het voorkomen dat je lichtkoepel aan vervanging toe is. Hieronder leggen we uit wat de verschillende opties zijn.

Redenen om een lichtkoepel te vervangen

De te kiezen aanpak hangt voor een deel samen met de reden waarom de lichtkoepel vervangen moet worden. Misschien heb je momenteel een kunststof lichtkoepel op een van de platte daken van je woning. Kunststof veroudert, wordt bros, wordt troebel en laat na verloop van tijd minder licht door. Daarom zal een kunststof lichtkoepel op een gegeven moment vervangen moeten worden.

Vervangen door een vlakke lichtkoepel van glas

Als je wilt renoveren en alleen de oude kunststof lichtkoepel wilt vervangen op de bestaande opstand, kun je bij ons een vlakke lichtkoepel van glas kopen en deze op de oude opstand plaatsen. Deze bestaande opstanden van kunststof lichtkoepels staan meestal schuin naar binnen en de grootte van het gat blijft bij vervanging gelijk. Je krijgt wel meer licht binnen omdat glas meer licht doorlaat dan kunststof.

Vervangen door een lichtstraat van glas

Als toch aan de slag gaat met renoveren is het ook mogelijk om deze kans aan te grijpen om te upgraden naar een grotere glazen koepel of lichtstraat. Hiervoor wordt dan niet alleen de bestaande lichtkoepel verwijderd maar ook de oude opstand vervangen door een nieuwe, rechte opstand. Vervolgens plaatsen we op die nieuwe opstand een vlakke lichtkoepel of een lichtstraat. Hiermee behaal je een aantal voordelen:

• Doordat de nieuwe opstand recht is komt er ongeveer 20% meer licht binnen.
• Glas gaat veel langer mee, blijft helderder en laat meer licht door.
• Glas heeft een betere isolatiewaarde en geeft veel minder geluid als het bijvoorbeeld regent.
• Kunststof werkt meer (uitzetten en krimpen) dan glas, wat ook kan zorgen voor piepen en kraken.

Je maakt dus echt een flinke slag, niet alleen qua uitstraling en lichtinval maar ook qua isolatiewaarde. Als je al blij was met het resultaat van je kunststoffen lichtstraat, zal een glazen lichtkoepel die ervaring zeker overtreffen.

Goed onderhoud = minder snel vervangen

Onze glazen lichtkoepels en lichtstraten zijn onderhoudsvrij. Je hoeft ze alleen af en toe schoon te maken. Dit kun je natuurlijk zelf doen, met de nodige voorzichtigheid. Uitbesteden is verstandig als de lichtkoepel of lichtstraat groot of lastig bereikbaar is. Vraag het de glazenwasser eens, of huur een specialist in. Tip: als je je lichtkoepel toch laat reinigen is het slim om te kijken of het dak ook toe is aan een reinigingsbeurt.

Is jouw lichtkoepel aan vervanging of vernieuwing toe? Wij informeren je graag over alle mogelijkheden.

 

NEEM CONTACT OP

 

Bekijk het materiaal dat bij je past

Kies een materiaal dat bij je past en we leggen je alles uit over de mogelijkheden.
Weet je nog niet wat bij je past? Vergelijk ze nu.

Al 29 jaar

Handgemaakte topkwaliteit

Al 29 jaar ontwerpen en maken wij lichtstraten op maat. Wij maken altijd een ontwerp dat tot in detail naadloos aansluit bij je woning. Uiteraard nemen we jouw persoonlijke wensen mee in het eindresultaat. Onze experts combineren de laatste trends op het gebied van architectuur met uw wensen, om tot een optimaal resultaat te komen. Dit resultaat wordt door onze vakmensen met echt handwerk gerealiseerd. Door het werken met hout, staal en aluminium zijn de mogelijkheden immers oneindig.

Inspiratie voor ruimtes

Ben je benieuwd wat een lichtstraat kan doen met jouw ruimte? Kijk dan naar de vele voorbeelden van toepassingen in de prakrijk en laat je inspireren.