Lichtstraten van Niek Roos

Lichtstraat plat dak

Lichtstraat plat dak

Als je in het verleden een aanbouw aan je huis hebt laten plaatsen, dan geniet je nu van de extra ruimte. Maar die extra ruimte maakt je huis bijna altijd donkerder. Zeker in de donkere wintermaanden heeft het licht moeite om het hart van de woning te bereiken. Dan is een lichtstraat een goed idee. Die plaats je op het plat dak van de uitbouw waardoor er weer meer licht binnenkomt.

 

Een lichtstraat op jouw plat dak?

Een lichtstraat in je plat dak heeft veel voordelen. Daarnaast zijn er tal van opties: wil je een vaste lichtstraat of moet hij open kunnen? Moet hij vrij op het dak komen of tegen de gevel aan? Wil je geïsoleerd of ongeïsoleerd glas?

Een lichtstraat is trouwens niet alleen geschikt voor een plat dak. Als jij in je woning een hellend dak met dakpannen hebt waar je een lichtstraat in wilt, kan dat ook prima.

 

Een lichtstraat maakt je woning ruimtelijker

Er komt meer daglicht binnen, wat op zichzelf al heel prettig is. Maar ook heel fijn: de ruimte waarin het licht valt, lijkt groter.

 

Natuurlijke verlichting en verwarming

Door de lichtstraat komt zonlicht naar binnen, dat de ruimte niet alleen verlicht, maar ook op een natuurlijke manier verwarmt. Zo woon je duurzamer. Om te zorgen dat het weer niet té warm wordt binnen, bestaat er speciaal warmtewerend glas. Je kunt de lichtstraat ook voorzien van zonwering.

 

Meer weten?

Niek Roos biedt het grootste assortiment lichtstraten van Nederland aan, in verschillende modellen en uitvoeringen. Maatwerk houten lichtstraten met aluminium afwerking, strakke stalen lichtstraten met slanke T-profielen en moderne frameless lichtstraten met glasplaten uit één stuk.

Wil je advies over lichtkoepels of lichtstraten? Wij zijn specialisten in maatwerk en helpen je met het vinden van de juiste oplossing.

 

NEEM CONTACT OP

 

Bekijk het materiaal dat bij je past

Kies een materiaal dat bij je past en we leggen je alles uit over de mogelijkheden.
Weet je nog niet wat bij je past? Vergelijk ze nu.

Al 30 jaar

Handgemaakte topkwaliteit

Al 30 jaar ontwerpen en maken wij lichtstraten op maat. Wij maken altijd een ontwerp dat tot in detail naadloos aansluit bij je woning. Uiteraard nemen we jouw persoonlijke wensen mee in het eindresultaat. Onze experts combineren de laatste trends op het gebied van architectuur met uw wensen, om tot een optimaal resultaat te komen. Dit resultaat wordt door onze vakmensen met echt handwerk gerealiseerd. Door het werken met hout, staal en aluminium zijn de mogelijkheden immers oneindig.

Inspiratie voor ruimtes

Ben je benieuwd wat een lichtstraat kan doen met jouw ruimte? Kijk dan naar de vele voorbeelden van toepassingen in de prakrijk en laat je inspireren.