Lichtstraten van Niek Roos

Lichtstraat plat dak

Als je in het verleden een aanbouw aan je huis hebt laten plaatsen, geniet je nu waarschijnlijk van de extra ruimte. Maar die extra ruimte maakt je huis bijna altijd donkerder. Vooral tijdens de donkere wintermaanden heeft het licht moeite om het hart van de woning te bereiken. Dan is een lichtstraat een goed idee. Je plaatst deze op het platte dak van de uitbouw, waardoor er weer meer licht naar binnen komt.

Een lichtstraat op jouw plat dak?

Een lichtstraat in je plat dak heeft veel voordelen. Daarnaast zijn er tal van opties: wil je een vaste lichtstraat of moet hij open kunnen? Moet hij vrij op het dak komen of tegen de gevel aan? Wil je geïsoleerd of ongeïsoleerd glas? Om te zorgen dat het weer niet té warm wordt binnen, bestaat er speciaal warmtewerend glas. Je kunt de lichtstraat ook voorzien van zonwering.

Een lichtstraat is trouwens niet alleen geschikt voor een plat dak. Als jij in je woning een hellend dak met dakpannen hebt waar je een lichtstraat in wilt, kan dat ook prima!

Voordelen van een lichtstraat op plat dak

  • Natuurlijke lichtinval: Een lichtstraat op een plat dak zorgt voor een natuurlijke lichtinval in de ruimte. Dit creëert een heldere en uitnodigende sfeer.
  • Verbeterde ventilatie: Door het openen van de lichtstraat kan frisse lucht gemakkelijk circuleren, wat zorgt voor een betere luchtkwaliteit en een aangenamer binnenklimaat.
  • Visuele esthetiek: Een lichtstraat voegt een prachtig element toe aan een plat dak. Het creëert een eigentijdse uitstraling en trekt de aandacht.
  • Ruimtelijk gevoel: Dankzij de lichtinval en onbelemmerde zichtlijnen geeft een lichtstraat een ruimtelijk gevoel aan de betreffende ruimte. Het laat de ruimte groter en opener lijken, waardoor het comfortabeler aanvoelt.
  • Energiebesparing: Door gebruik te maken van natuurlijk licht in plaats van kunstmatige verlichting, kan een lichtstraat op een plat dak helpen energie te besparen en de elektriciteitskosten te verlagen.

Een lichtstraat bij Niek Roos

Bij Niek Roos maken wij elke lichtstraat volledig op maat. Onze vakmensen gebruiken de meest hoogwaardige materialen en maken de lichtstraten helemaal met de hand. Met meer dan 30 jaar ervaring weten wij precies hoe we de perfecte lichtstraat kunnen ontwerpen en plaatsen voor elke situatie.

Lichtstraat plat dak kosten

Bij Niek Roos begrijpen we dat de kosten van een lichtstraat op een plat dak een belangrijke factor zijn bij het maken van je keuze. De kosten van een lichtstraat kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de afmetingen, het materiaal en de opties die je kiest. Onze ervaren experts helpen je graag bij het selecteren van de juiste lichtstraat die past bij jouw budget en behoeften. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en ontvang een vrijblijvende offerte op maat.

 

Bekijk het materiaal dat bij je past

Kies een materiaal dat bij je past en we leggen je alles uit over de mogelijkheden.
Weet je nog niet wat bij je past? Vergelijk ze nu.

Al 30 jaar

Handgemaakte topkwaliteit

Al 30 jaar ontwerpen en maken wij lichtstraten op maat. Wij maken altijd een ontwerp dat tot in detail naadloos aansluit bij je woning. Uiteraard nemen we jouw persoonlijke wensen mee in het eindresultaat. Onze experts combineren de laatste trends op het gebied van architectuur met uw wensen, om tot een optimaal resultaat te komen. Dit resultaat wordt door onze vakmensen met echt handwerk gerealiseerd. Door het werken met hout, staal en aluminium zijn de mogelijkheden immers oneindig.

Inspiratie voor ruimtes

Ben je benieuwd wat een lichtstraat kan doen met jouw ruimte? Kijk dan naar de vele voorbeelden van toepassingen in de prakrijk en laat je inspireren.