Vergelijking van de materialen

Houten lichtstraten
Ontdek meer >
Stalen lichtstraten
Ontdek meer >
Frameless lichtstraten
Ontdek meer >

Eigenschappen

ModellenLessenaar VOD
Lessenaar TDG
Zadeldak
Schilddak
Lessenaar VOD
Lessenaar TDG
Zadeldak
Schilddak
Lessenaar VOD
Lessenaar TDG
BeschrijvingHet gebruik van hout in de lichtstraten van Niek Roos zorgt voor een grote vormvrijheid in de producten.Het super slanke frame van de stalen lichtstraten geeft een unieke stoere look die past bij de laatste woontrends.Met de frameless lichtstraat heb je geen verdeling van glasplaten en geen zichtbare randen. Dit is minimalisme in de puurste vorm, met maximale lichtinval.
Hellingshoek9, 14 of 15 graden (of afwijkend) 12 graden 3 graden De hellingshoek van de lichtstraat is de hoek waaronder het glas gemonteerd word op het frame ten opzichte van waterpas.
Koudebrug onderbreking JaJaJaEen koudebrug, ook wel thermische brug genoemd, ontstaat doordat er een onderbreking is in de isolatielaag van de woning. In dit slecht geïsoleerde gebied kan kou van buiten gemakkelijk naar binnen komen, maar kan er ook warmte lekken van binnen naar buiten. Bij onze constructie is deze koudebrug onderbroken. Dit wil zeggen dat er geen warmte verloren gaat.
OnderhoudDe lichtstraat is aan de buitenzijde afgewerkt met onderhoudsvrij aluminium, dit betekent dat het onderhoud slechts bestaat uit het schoonmaken van de ramen.De lichtstraat is aan de buitenzijde afgewerkt met onderhoudsvrij aluminium, dit betekent dat het onderhoud slechts bestaat uit het schoonmaken van de ramen.De lichtstraat is aan de buitenzijde afgewerkt met onderhoudsvrij aluminium, dit betekent dat het onderhoud slechts bestaat uit het schoonmaken van de ramen.
Afmetingen roede Houten balk van 60 x 90 mm Stalen T-profiel van 40 x 40 mm -

Materialen

Materiaal binnenzijdeMeranti hout in de grondlak Gepoedercoat staal -
Materiaal buitenzijde Aluminium profielen met EPDM rubbers Aluminium profielen met all-weather sealing Aluminium profielen met all-weather sealing Het aluminium is ten alle tijden gepoedercoat voor optimale kwaliteit en lange levensduur. Daarnaast geeft het een luxe uitstraling.
Materiaal opstand Hout (Meranti)
of
PIR-sandwichbalk (20 mm isolatie)
Hout (Meranti)
of
PIR-sandwichbalk (20 mm isolatie)
PIR-geïsoleerde opstand (60 mm isolatie)De opstand is de opstaande rand waar de dakbedekking tegenaan geplakt wordt.

Kleuren

Kleur binnen Wit (RAL 9010)
Zwart (RAL 9004)
Standaard zwart (RAL 9005)
Iedere andere gewenste RAL-kleur zonder meerprijs
-
Kleur buitenWit (RAL 9010)
Zwart (RAL 9005)
Antraciet (RAL 7016)
Andere RAL-kleur tegen meerprijs
Zwart (RAL 9005) Zwart (RAL 9005)

Afmetingen

Maximale breedte 5 meter 2 meter 1,50 meter
Maximale lengte 50 meter 10 meter 9.00 meter
Gewicht met enkel glas Circa 30 kg/m2 Circa 40 kg/m2 Circa 30 kg/m2 Om het totale gewicht te berekeken moet je het soortelijke gewicht vermenigvuldigen met de lengte en de breedte van jouw lichtstraat.
Gewicht met dubbel glas Circa 50 kg/m2 Circa 60 kg/m2 Circa 50 kg/m2 Om het totale gewicht te berekeken moet je het soortelijke gewicht vermenigvuldigen met de lengte en de breedte van jouw lichtstraat.
Gewicht met triple glas Circa 65 kg/m2 Circa 75 kg/m2 Circa 65 kg/m2 Om het totale gewicht te berekeken moet je het soortelijke gewicht vermenigvuldigen met de lengte en de breedte van jouw lichtstraat.

Glassoorten

Glassoorten ongeïsoleerd Enkel gelaagd glas Enkel gelaagd glas Enkel gelaagd glas Dit glas wordt toegepast in zogenaamde ongeïsoleerde situaties. Bijvoorbeeld in een lichtstraat in een overkapping of veranda.
Glassoorten geïsoleerd Dubbel HR++ glas
Dubbel warmtewerend HR++ glas
Triple HR+++ glas
Triple warmtewerend HR++ glas
Dubbel HR++ glas
Dubbel warmtewerend HR++ glas
Triple HR+++ glas
Triple warmtewerend HR++ glas
Dubbel HR++ glas
Dubbel warmtewerend HR++ glas
Triple HR+++ glas
Triple warmtewerend HR++ glas
Dit glas wordt toegepast in zogenaamde geïsoleerde situaties. Bijvoorbeeld in een woonhuis of kantoor.
Vuilwerende coating JaJaJaHet is mogelijk om het glas uit te voeren met vuilwerende coating. Dit zorgt ervoor dat vuil minder goed hecht aan het glas en het eenvoudiger schoon regent.

Opties

Lichtpunt in de lichtstraat Ja Ja Ja Het toepassen van een lichtpunt in de lichtstraat maakt het mogelijk om een hanglamp toe te passen in de lichtstraat.
Te openen raamdeel Ja Nee Nee Een te openen raamdeel maakt de lichtstraat geschikt voor ventilatie. Deze raamdelen zijn elektrisch en hand bedienbaar te verkrijgen.
Screen op de lichtstraat Ja Nee Nee Het toepassen van een elektrisch bedienbaar screen op de lichtstraat zorgt voor optimale warmtewering wanneer de situatie hierom vraagt.
Screen onder de lichtstraat Ja Ja Ja Het toepassen van een elektrisch bedienbaar screen onder de lichtstraat zorgt voor optimale warmtewering wanneer de situatie hierom vraagt.

Levering en montage

Prefab levering Nee Ja Ja Bij prefab levering is het glas reeds op de constructie is gemonteerd wanneer de lichtstraat geleverd wordt. De montagewerkzaamheden bestaan slechts uit het op het dak hijsen en vastschroeven van de lichtstraat en het aanhelen van de dakbedekking.
Kraan Alleen bij grootte meer dan 8m2 of op een bouw hoger dan 3 meter Ja Ja Kraankosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Duur montage Circa 6 uur Circa 1 á 2 uur Circa 1 uur
Moeilijkheidsgraad montage ★ ★ ★ ★ ☆ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ Vijf sterren is moeilijk. Eén ster is eenvoudig
Levertijd 6 tot 8 werkweken 8 tot 10 werkweken 6 tot 8 werkweken voor ongeïsoleerd (veranda model) / 10 tot 12 werkweken voor geïsoleerdDit is de levertijd vanaf akkoord tot de dag van montage. Een langere levertijd is natuurlijk altijd mogelijk.

Keurmerken

EN 12207 – Luchtdichtheid – Klasse 4 Ja Ja Ja
EN 12208 – Waterdichtheid – Klasse 9A Ja Ja Ja
EN 12210 – Windbelasting – Klasse C4 Ja Ja Ja
EN 12210 – Doorvalveiligheid Ja Ja Ja

Ben je benieuwd of een lichtstraat van Niek Roos iets voor jou is?