Vergelijking van de materialen

Houten lichtstraten
Ontdek meer >
Stalen lichtstraten
Ontdek meer >
Frameless lichtstraten
Ontdek meer >

Eigenschappen

ModellenLessenaar VOD
Lessenaar TDG
Zadeldak
Schilddak
Lessenaar VOD
Lessenaar TDG
Zadeldak
Schilddak
Lessenaar VOD
Lessenaar TDG
BeschrijvingHet gebruik van hout in de lichtstraten van Niek Roos zorgt voor een grote vormvrijheid in de producten.Het super slanke frame van de stalen lichtstraten geeft een unieke stoere look die past bij de laatste woontrends.Met de frameless lichtstraat heb je geen verdeling van glasplaten en geen zichtbare randen. Dit is minimalisme in de puurste vorm, met maximale lichtinval.
Hellingshoek9, 14 of 15 graden (of afwijkend)12 graden3 gradenDe hellingshoek van de lichtstraat is de hoek waaronder het glas gemonteerd word op het frame ten opzichte van waterpas.
Koudebrug onderbrekingJaJaJaEen koudebrug, ook wel thermische brug genoemd, ontstaat doordat er een onderbreking is in de isolatielaag van de woning. In dit slecht geïsoleerde gebied kan kou van buiten gemakkelijk naar binnen komen, maar kan er ook warmte lekken van binnen naar buiten. Bij onze constructie is deze koudebrug onderbroken. Dit wil zeggen dat er geen warmte verloren gaat.
OnderhoudDe lichtstraat is aan de buitenzijde afgewerkt met onderhoudsvrij aluminium, dit betekent dat het onderhoud slechts bestaat uit het schoonmaken van de ramen.De lichtstraat is aan de buitenzijde afgewerkt met onderhoudsvrij aluminium, dit betekent dat het onderhoud slechts bestaat uit het schoonmaken van de ramen.De lichtstraat is aan de buitenzijde afgewerkt met onderhoudsvrij aluminium, dit betekent dat het onderhoud slechts bestaat uit het schoonmaken van de ramen.
Afmetingen roedeHouten balk van 60 x 90 mmStalen T-profiel van 40 x 40 mm-

Materialen

Materiaal binnenzijdeMeranti hout in de grondlakGepoedercoat staal-
Materiaal buitenzijdeAluminium profielen met EPDM rubbersAluminium profielen met all-weather sealingAluminium profielen met all-weather sealingHet aluminium is ten alle tijden gepoedercoat voor optimale kwaliteit en lange levensduur. Daarnaast geeft het een luxe uitstraling.
Materiaal opstandHout (Meranti)
of
PIR-sandwichbalk (20 mm isolatie)
Hout (Meranti)
of
PIR-sandwichbalk (20 mm isolatie)
PIR-geïsoleerde opstand (60 mm isolatie)De opstand is de opstaande rand waar de dakbedekking tegenaan geplakt wordt.

Kleuren

Kleur binnenWit (RAL 9010)
Zwart (RAL 9004)
Standaard zwart (RAL 9005)
Iedere andere gewenste RAL-kleur zonder meerprijs
-
Kleur buitenWit (RAL 9010)
Zwart (RAL 9005)
Antraciet (RAL 7016)
Andere RAL-kleur tegen meerprijs
Zwart (RAL 9005)Zwart (RAL 9005)

Afmetingen

Maximale breedte5 meter2 meter1,50 meter
Maximale lengte50 meter10 meter9.00 meter
Gewicht met enkel glasCirca 30 kg/m2Circa 40 kg/m2Circa 30 kg/m2Om het totale gewicht te berekeken moet je het soortelijke gewicht vermenigvuldigen met de lengte en de breedte van jouw lichtstraat.
Gewicht met dubbel glasCirca 50 kg/m2Circa 60 kg/m2Circa 50 kg/m2Om het totale gewicht te berekeken moet je het soortelijke gewicht vermenigvuldigen met de lengte en de breedte van jouw lichtstraat.
Gewicht met triple glasCirca 65 kg/m2Circa 75 kg/m2Circa 65 kg/m2Om het totale gewicht te berekeken moet je het soortelijke gewicht vermenigvuldigen met de lengte en de breedte van jouw lichtstraat.

Glassoorten

Glassoorten ongeïsoleerdEnkel gelaagd glasEnkel gelaagd glasEnkel gelaagd glasDit glas wordt toegepast in zogenaamde ongeïsoleerde situaties. Bijvoorbeeld in een lichtstraat in een overkapping of veranda.
Glassoorten geïsoleerdDubbel HR++ glas
Dubbel warmtewerend HR++ glas
Triple HR+++ glas
Triple warmtewerend HR++ glas
Dubbel HR++ glas
Dubbel warmtewerend HR++ glas
Triple HR+++ glas
Triple warmtewerend HR++ glas
Dubbel HR++ glas
Dubbel warmtewerend HR++ glas
Triple HR+++ glas
Triple warmtewerend HR++ glas
Dit glas wordt toegepast in zogenaamde geïsoleerde situaties. Bijvoorbeeld in een woonhuis of kantoor.
Vuilwerende coatingJaJaJaHet is mogelijk om het glas uit te voeren met vuilwerende coating. Dit zorgt ervoor dat vuil minder goed hecht aan het glas en het eenvoudiger schoon regent.

Opties

Lichtpunt in de lichtstraatJaJaJaHet toepassen van een lichtpunt in de lichtstraat maakt het mogelijk om een hanglamp toe te passen in de lichtstraat.
Te openen raamdeelJaNeeNeeEen te openen raamdeel maakt de lichtstraat geschikt voor ventilatie. Deze raamdelen zijn elektrisch en hand bedienbaar te verkrijgen.
Screen op de lichtstraatJaNeeNeeHet toepassen van een elektrisch bedienbaar screen op de lichtstraat zorgt voor optimale warmtewering wanneer de situatie hierom vraagt.
Screen onder de lichtstraatJaJaJaHet toepassen van een elektrisch bedienbaar screen onder de lichtstraat zorgt voor optimale warmtewering wanneer de situatie hierom vraagt.

Levering en montage

Prefab leveringNeeJaJaBij prefab levering is het glas reeds op de constructie is gemonteerd wanneer de lichtstraat geleverd wordt. De montagewerkzaamheden bestaan slechts uit het op het dak hijsen en vastschroeven van de lichtstraat en het aanhelen van de dakbedekking.
KraanAlleen bij grootte meer dan 8m2 of op een bouw hoger dan 3 meterJaJaKraankosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Duur montageCirca 6 uurCirca 1 á 2 uurCirca 1 uur
Moeilijkheidsgraad montage ★ ★ ★ ★ ☆★ ★ ☆ ☆ ☆★ ☆ ☆ ☆ ☆Vijf sterren is moeilijk. Eén ster is eenvoudig
Levertijd6 tot 8 werkweken8 tot 10 werkweken6 tot 8 werkweken voor ongeïsoleerd (veranda model) / 10 tot 12 werkweken voor geïsoleerdDit is de levertijd vanaf akkoord tot de dag van montage. Een langere levertijd is natuurlijk altijd mogelijk.

Keurmerken

EN 12207 – Luchtdichtheid – Klasse 4JaJaJa
EN 12208 – Waterdichtheid – Klasse 9AJaJaJa
EN 12210 – Windbelasting – Klasse C4JaJaJa
EN 12210 – DoorvalveiligheidJaJaJa

Ben je benieuwd of een lichtstraat van Niek Roos iets voor jou is?