Kwaliteit & Garantie

Kwaliteitsproducten van Niek Roos

Door te kiezen voor lokale productie van hoogwaardige lichtstraten in onze timmerfabriek in Bavel (bij Breda, Noord-Brabant), kunnen we rekenen op de uitstekende expertise van onze productietimmermannen. Voor onze vakmensen is geen uitdaging te groot, er wordt er altijd gestreefd naar optimale kwaliteit.

Na een grondige inspectie, wordt de lichtstraat in de meeste gevallen door één van onze monteurs geplaatst. Deze levering en montage wordt altijd met eigen personeel uitgevoerd, zo weten we zeker dat we optimale kwaliteit leveren.

In het gebruik van materiaal gaan we alleen voor het beste. We gebruiken in de meeste gevallen meranti hout van hoge kwaliteit en soms Noord-Europees grenen. Al het hout dat gebruikt wordt draagt uiteraard het FSC keurmerk voor duurzaamheidsgarantie.

Het aluminium dat voor zichtwerk gebruikt wordt is altijd gepoedercoat. Zo zorgen we voor een optimale levensduur en de luxe uitstraling die je van een lichtstraat van Niek Roos BV mag verwachten.

Het glas dat gebruikt wordt is van de hoogste kwaliteit en wordt geleverd volgens strenge veiligheidseisen. Zo is iedere ruit gelaagd veiligheidsglas, zoals in het bouwbesluit is voorgeschreven, maar kiezen wij vaak ook voor gehard glas, zo heb je altijd optimale kwaliteit.

Onze lichtstraten zijn vanzelfsprekend voorzien van een koudebrugonderbreking. Oók onze stalen en aluminium lichtstraten. Zo ben je verzekerd van een goed isolerend product.

Uitstekend getest door klanten en experts

Uiteraard zijn we overtuigd van de kwaliteit van de producten die wij leveren. Om dit te bevestigen, laten wij onze producten al jarenlang gebruiken en beoordelen door onze klanten. Met resultaat, onze klanten beoordelen ons uitstekend met een 4.8 uit 5.0 op het openbare reviewplatform Trustpilot. Lees onze meest recente reviews op Trustpilot voor meer informatie.

Naast de feedback van klanten laten we onze producten ook graag testen door de onafhankelijke experts van SKG-IKOB. Zij hebben onze gehele productlijn van houten-, stalen- en frameless lichtstraten getest en geschikt bevonden op de volgende onderdelen:

  • Luchtdichtheid – Klasse 4 – EN 12207
  • Waterdichtheid – Klasse 9A – EN 12208
  • Windbelasting – Klasse C4 – EN12210
  • Doorvalveiligheid – EN 12210

Daarnaast zijn de constructies berekend op de te verdragen belastingen en hebben we de sterkte van het glas laten berekenen door het Kenniscentrum Glas (KCG).

10 jaar garantie

We leveren alleen de beste kwaliteit en daar vertrouwen we op. Daarom leveren we onze lichtstraten met plezier met 10 jaar garantie op de constructie en waterdichtheid. Ook krijg je vanuit de glasfabriek 1 jaar garantie op fabricagefouten in het glas. Over de service die hierbij komt kijken doen we niet moeilijk, we lossen problemen altijd netjes op.

Lees voor meer informatie gerust onze leveringsvoorwaarden door, zo kom je nooit voor verrassingen te staan.