Een lichtstraat bestellen, hoe werkt het eigenlijk?

Het plannen, voorbereiden en plaatsen van een lichtstraat is nog best best wat werk. We leggen je met plezier uit hoe wij werken, wat je van ons mag verwachten en wat wij van jou of je aannemer verwachten. Zo weet je precies wat je te wachten staat.

Stap 1

Laat je inspireren door verschillende projecten

We hebben in onze ruime ervaring veel lichtstraten geplaatst en dus ook een hoop voorbeelden op onze website staan. Staat iets er niet tussen? Neem dan gerust contact op via sales@niekroos.nl of 0161 35 25 58. Maatwerk is onze standaard.

Inspiratie Niek Roos
Configurator Niek Roos

Stap 2

Ontvang direct een offerte op maat

Door een paar korte vragen te beantwoorden over jouw voorkeuren, stel je direct jouw lichtstraat samen. Heb je hem samengesteld? Dan kun je direct bestellen of een offerte met technische omschrijving van de werkzaamheden ontvangen. Volledig online via onze lichtstratenconfigurator.

Stap 3

Bevestig de opdracht, wij gaan aan de slag.

Wanneer je de offerte ontvangen hebt kan je via een link in de mail akkoord geven. Heb je nog geen offerte? Bestel je lichtstraat dan direct online.
Na bestelling zetten we alles in gang om jouw lichtstraat op maat te maken met passie en plezier.

Handtekening Niek Roos
Sparing maken

Stap 4

Opening in het dak voorbereiden

Na opdracht ontvang je van ons een eerste factuur (5%) en een stappenplan met detailtekeningen. Hierin staat beschreven hoe de opening in het dak (sparing) voorbereid moet worden voor montage van de lichtstraat. Zo weet je aannemer precies wat hem te doen staat.

Bekijk alvast de principe details van de lichtstraten ter verduidelijking.
Heb je vragen? Neem gerust contact op voor overleg.

Stap 5

Planning van het moment van bezorgen of monteren.

Elke lichtstraat die wij produceren is maatwerk. Wanneer jij bestelt, gaan we direct aan de slag met de voorbereidingen. Vervolgens starten we met de productie van jouw lichtstraat in onze eigen timmerfabriek.

De levertijd van onze lichtstraten varieert per materiaalsoort. Voor hout circa 6 tot 8 werkweken, staal 8 tot 10 werkweken en frameless 10 tot 12 werkweken. De voortgang van een bouw of verbouwing van een woonhuis is nooit exact te voorspellen. Daarom vragen we je om circa 4 tot 5 weken van tevoren contact op te nemen voor een montagedatum.

Niek Roos-Office-1
119212036_1764176820398254_253598049237376475_n (1)

Stap 6

Levering (en montage) van de lichtstraat.

Wanneer alles goed is voorbereid en de afgesproken datum daar is, komen onze monteurs de lichtstraat monteren. Wanneer het frame veilig op zijn plek staat, gaan we deze vastzetten en monteren. Dit doen we met eigen vakmensen, waardoor we de kwaliteit kunnen garanderen.

Heb je een lichtstraat besteld die jij of je aannemer zelf gaat monteren? We geven je de juist aanwijzingen met een handleiding en uitleg. Wanneer de lichtstraat gemonteerd is moet de aannemer de dakbedekking aanhelen en de dagkanten afwerken. Dan is de lichtstraat écht af.

Stap 7

Genieten van een lichtstraat met 10 jaar garantie.

Een paar dagen na montage ontvang je de eindfactuur. Na betaling kan je zorgeloos genieten van je nieuwe lichtstraat. Je krijgt van ons namelijk standaard 10 jaar garantie op de constructie en waterdichtheid. Problemen lossen we altijd netjes voor je op.

Deel gerust een foto van het eindresultaat!

IMG_2157

Ben je benieuwd of een lichtstraat van Niek Roos iets voor jou is?

Praktische informatie

Ja, geen probleem. Alleen voor montage op de Waddeneilanden is het tarief van de overtocht niet bij de genoemde prijs inbegrepen.

 

 

Ja, dit kan zeker. Met name stalen- en frameless lichtstraten zijn eenvoudig zelf te monteren. Voor houten lichtstraten vragen meer ervaring. Bekijk de montagehandleidingen voor meer informatie.

In de lichtstratenconfigurator kun je de een prijzen voor je lichtstraat eenvoudig berekenen, ook indien je het dak zelf op komt halen. Voor het monteren krijg je een handleiding en uitleg.

Houten lichtstraten:
De montage van een lichtstraat van gemiddelde grootte duurt 4 tot 6 uur.

Stalen lichtstraten:
De montage van een lichtstraat van gemiddelde grootte duurt 1 tot 2 uur.

Frameless lichtstraten:
De montage van een lichtstraat van gemiddelde grootte duurt 1 tot 2 uur.

Houten lichtstraten:

Het gewicht van de lichtstraat is afhankelijk van de glassoort. Deze lichtstraten wegen met dubbel glas tussen de 40 en 55 kg per m² en met triple glas tussen de 60 en 70 kg per m².

Houten lichtstraten met een afmeting tot en met 8 m² kunnen met tilhulp op het dak getild worden. Voor grotere lichtstraten is een hijskraan nodig.

Frameless lichtstraten:

Het gewicht van de lichtstraat is afhankelijk van de glassoort. Deze lichtstraten wegen met dubbel glas tussen de 40 en 55 kg per m² en met triple glas tussen de 60 en 70 kg per m².

Frameless lichtstraten moeten in alle gevallen met een kraan gemonteerd worden.

Stalen lichtstraten:

Het gewicht van de lichtstraat is afhankelijk van de glassoort. Deze lichtstraten wegen met dubbel glas tussen de 50 en 60 kg per m² en met triple glas tussen de 65 en 75 kg per m².

Stalen lichtstraten moeten in alle gevallen met een kraan gemonteerd worden.

De standaard oplossingen van houten, stalen en frameless lichtstraten kunnen op ieder plat dak geplaatst worden. Wanneer je een oplossing zoekt voor een hellend dak (vanaf 15 graden) is het mogelijk om een houten lichtstraat of frameless lichtstraat toe te passen. Hiervoor kunnen we een oplossing op maat verzorgen.