Een lichtkoepel is een prachtige toevoeging aan je woning. Het zorgt voor meer natuurlijk licht in huis en laat een ruimte groter lijken. Wij krijgen regelmatig vragen over de prijzen van lichtkoepels. Deze beantwoorden we natuurlijk graag. De prijs van een lichtkoepel hangt af van je wensen en voorkeuren. Ook de afmetingen, materialen en eventuele extra opties spelen een rol. Onderstaand alvast wat informatie om je te helpen.
Laten we beginnen met de maat en vorm van je lichtkoepel. Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zodat je deze perfect kunt laten passen bij de stijl van je woning. Vlak, licht gebogen, rond, vierkant, rechthoekig, met frame, frameless; noem maar op. Het is ook mogelijk grotere lichtkoepels te plaatsen. In dat geval kan een lichtstraat ook een goede optie zijn.
De gekozen materialen zijn ook van invloed op de prijs. Materialen die vaak gebruikt worden voor lichtkoepels zijn acrylaat, polycarbonaat of glas. Bij Niek Roos werken we altijd met glas. Hiermee kies je voor kwaliteit en uitstraling. Glas heeft daarnaast een veel betere isolatiewaarde dan kunststof en ook een betere geluiddemping. Je kunt kiezen uit verschillende glassoorten: ongeïsoleerd enkel, geïsoleerd dubbel, geïsoleerd triple of 70% warmtewerend glas. Het frame maken we van hout in combinatie met aluminium of staal.
Je kunt nog een aantal opties kiezen met betrekking tot je lichtkoepel. Wat je kiest, bepaalt de uiteindelijke prijs.
Ventilatie
Voor extra ventilatie naar buiten kun je een dakraam of een ventilatierooster in de lichtkoepel of lichtstraat plaatsen. Een ventilatierooster werkt met handbediening; een dakraam is zowel elektrisch als met handbediening te leveren.
Isolatie
Door een PIR geïsoleerde randbalk gecombineerd met triple glas te plaatsen, creëer je een lichtkoepel met extra hoge isolatie.
Zonwering
Door de lichtkoepel of lichtstraat goed te plaatsen ten opzichte van de zon kan deze een ruimte op een natuurlijke manier verwarmen. Om bij heel lekker weer te voorkomen dat het te warm wordt, kun je screens plaatsen.
Meestal is er geen vergunning nodig om een daglichtvoorziening in je dak te maken en heb je daar dus geen extra kosten aan. Het is natuurlijk altijd verstandig om dit te controleren. Je gemeente kan je meer vertellen. Je kunt ook kijken op www.omgevingsloket.nl.
Heb je al een idee van hoe jouw lichtkoepel eruit moet komen te zien? Wij hebben een rekentool waarmee je de prijs van jouw lichtkoepel of lichtstraat direct kunt berekenen. Wil je graag persoonlijk contact? Wij beantwoorden met veel plezier je vragen en maken een ontwerp dat naadloos aansluit bij je woning.
Kies een materiaal dat bij je past en we leggen je alles uit over de mogelijkheden.
Weet je nog niet wat bij je past? Vergelijk ze nu.
Al 30 jaar ontwerpen en maken wij lichtstraten op maat. Wij maken altijd een ontwerp dat tot in detail naadloos aansluit bij je woning. Uiteraard nemen we jouw persoonlijke wensen mee in het eindresultaat. Onze experts combineren de laatste trends op het gebied van architectuur met uw wensen, om tot een optimaal resultaat te komen. Dit resultaat wordt door onze vakmensen met echt handwerk gerealiseerd. Door het werken met hout, staal en aluminium zijn de mogelijkheden immers oneindig.
Maatwerk is voor ons de standaard, ook met de productie, levering en montage van houten-, stalen- en frameless lichtstraten.
Handgemaakt in Nederland
Hoogwaardige isolatie
100% lucht- en waterdichtheid
Uitstekend getest door SKG-IKOB
Oplossingen voor ieder dak
Grote afmetingen mogelijk