Lichtstraten van Niek Roos

De kosten van een lichtstraat

De kosten van een lichtstraat

Als je kiest voor een daglichtoplossing horen daar bepaalde kosten bij. Maar wat kost een lichtstraat? Die liggen voor een lichtkoepel vaak lager dan die voor een complete lichtstraat, onder andere doordat lichtkoepels kleiner zijn en vaak van kunststof worden gemaakt. Lichtstraten zijn groter, van hogere kwaliteit, bieden een hogere isolatiewaarde en zorgen voor veel meer natuurlijk daglicht in je huis.

 

Waar moet je aan denken?

De afmetingen van je lichtstraat spelen een rol in de kosten, maar ook het model, de vorm en de materialen die je kiest. Er zijn verschillende uitvoeringen en mogelijkheden: een lichtstraat met omlijstingen of juist frameless; van hout afgewerkt met aluminium of van staal; in de vorm van een zadeldak, schilddak of een lessenaarsdak; vrij op het dak of tegen de gevel geplaatst – je kunt een lichtstraat helemaal ontwerpen naar jouw wensen.

Je glaskeuze is ook van invloed op de kosten en speelt een grote rol in geluids- en warmteisolatie. Wij hebben verschillende glassoorten: ongeïsoleerd enkel glas; geïsoleerd dubbel glas; geïsoleerd triple glas of 70% warmtewerend glas.

Tot slot zijn er kosten die komen kijken bij extra eventuele opties zoals of je de lichtstraat open en dicht wilt kunnen doen, zonnewering en inbraakbeveiliging.

 

Bereken je kosten van een lichtstraat

Heb je al een idee van wat je ongeveer wilt? Op onze website kun je met behulp van de rekentool uitrekenen wat jouw lichtstraat gaat kosten.

 

Dit scheelt:

Er zijn ook besparingen; vooral op de energierekening.

  • Het zonlicht dat binnenkomt verwarmt de ruimte op een natuurlijke manier, ook in de winter. Als je de lichtstraat goed plaatst ten opzichte van de zon kun je optimaal gebruikmaken van natuurlijke warmte.
  • Er komt veel meer natuurlijk daglicht binnen, dus de lampen hoeven minder vaak aan.
  • Ook fijn: er komen geen onderhoudskosten kijken bij onze lichtstraten. Ze zijn onderhoudsvrij; je hoeft ze alleen af en toe schoon te maken aan de buitenzijde.

 

Meer weten?

Mail, bel of kom langs in onze showroom. Wij bieden het grootste assortiment lichtstraten van Nederland aan en denken graag met je mee over de beste oplossing voor jouw woning.

 

NEEM CONTACT OP

 

Bekijk het materiaal dat bij je past

Kies een materiaal dat bij je past en we leggen je alles uit over de mogelijkheden.
Weet je nog niet wat bij je past? Vergelijk ze nu.

Al 30 jaar

Handgemaakte topkwaliteit

Al 30 jaar ontwerpen en maken wij lichtstraten op maat. Wij maken altijd een ontwerp dat tot in detail naadloos aansluit bij je woning. Uiteraard nemen we jouw persoonlijke wensen mee in het eindresultaat. Onze experts combineren de laatste trends op het gebied van architectuur met uw wensen, om tot een optimaal resultaat te komen. Dit resultaat wordt door onze vakmensen met echt handwerk gerealiseerd. Door het werken met hout, staal en aluminium zijn de mogelijkheden immers oneindig.

Inspiratie voor ruimtes

Ben je benieuwd wat een lichtstraat kan doen met jouw ruimte? Kijk dan naar de vele voorbeelden van toepassingen in de prakrijk en laat je inspireren.