Lichtstraten van Niek Roos

De kosten van een lichtstraat

Ben je geïnteresseerd in het laten ontwerpen van een lichtstraat door Niek Roos? Dan ben je ook vast nieuwsgierig naar wat de kosten zijn van een lichtstraat. De prijs van een lichtstraat hangt af van verschillende factoren. Bij Niek Roos bieden we met plezier het grootste assortiment van Nederland aan met houten, stalen en frameless lichtstraten. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten bespreken die van invloed zijn op de lichtstraat prijs, zodat je een beter idee krijgt van wat je kunt verwachten.

Factoren prijs lichtstraat

Zoals eerder vertelt, zijn er verschillende factoren die de prijs van een lichtstraat bepalen. Wij vertellen je graag meer over deze factoren.

Afmetingen en materialen:

Een van de belangrijkste factoren die de prijs van een lichtstraat beïnvloeden, zijn de afmetingen en het materiaal waarvan deze is gemaakt. Grotere lichtstraten zullen doorgaans meer kosten dan kleinere, en de keuze van materialen kan ook een verschil maken. Populaire materialen voor lichtstraten zijn onder andere glas en kunststof, en elk heeft zijn eigen prijsklasse. Wij leveren alleen lichtstraten met glas. Het is belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige materialen die duurzaam zijn en goed passen bij de stijl van je huis.

Ook voor het glas zijn er verschillende opties. Geïsoleerd enkel glas, geïsoleerd dubbel glas, geïsoleerd triple glas en 70% warmtewerend glas. Vind je het lastig om de juiste keuze te maken? Lees er meer over in ons blog, waarin we alle opties met elkaar vergelijken.

Installatie en constructie:

Een lichtkoepel kun je wel zelf plaatsen, een lichtstraatproject kan complexer zijn. Hoewel, onze frameless lichtstraten zijn ook eenvoudig zelf te monteren. Als je wilt, maken wij een ontwerp voor je dat naadloos aansluit op jouw woning en wensen. Daarna kunnen we de lichtstraat leveren en ook monteren. Je kunt bij ons ook zelf je ideale lichtstraat ontwerpen en samenstellen. Afhankelijk van het model maken en leveren wij die binnen 6 tot 10 weken.

Extra opties en accessoires:

Sommige lichtstraten kunnen worden uitgerust met extra opties en accessoires, zoals zonwering, elektrische bediening of ventilatiemogelijkheden. Deze extra functies kunnen de prijs verhogen, maar kunnen ook bijdragen aan het comfort en de functionaliteit van de lichtstraat. Overweeg welke opties voor jou belangrijk zijn en pas je budget dienovereenkomstig aan.

Onderhoud en energie-efficiëntie:

Het is ook de moeite waard om te kijken naar het onderhoud en de energie-efficiëntie van een lichtstraat. Sommige materialen en ontwerpen kunnen meer onderhoud vereisen dan andere, en dit kan op de lange termijn extra kosten met zich meebrengen. Zo heeft een kunststof lichtkoepel een kortere levensduur dan onze lichtstraten van glas en aluminium. Het kunststof gaat op ten duur namelijk verweren. Aluminium en glas hebben hier geen last van. De onderhoud intensive materialen die we gebruiken, zoals hout, zitten nooit aan de buitenzijde, maar altijd veilig binnen. Ook hier dus geen onderhoud.

Daarnaast kunnen energiezuinige lichtstraten helpen om de verwarmings- en koelingskosten van je huis te verlagen, wat kan leiden tot besparingen op de energierekening.

Kosten lichtstraat zelf berekenen

Weet je al ongeveer wat je wilt? Wij hebben een rekentool om direct een prijs voor een lichtstraat te berekenen. Hierna zul je ook een vrijblijvende offerte ontvangen. Neem voor vragen over materialen, montage of andere zaken contact op. Wij helpen je graag.

Partnerprogramma voor aannemers

Voor aannemers heeft Niek Roos een speciaal partnerprogramma. We ondersteunen bij het maken van een keuze en helpen met technische kennis en product tekeningen. Ontdek de mogelijkheden en de voorwaarden.

Bekijk het materiaal dat bij je past

Kies een materiaal dat bij je past en we leggen je alles uit over de mogelijkheden.
Weet je nog niet wat bij je past? Vergelijk ze nu.

Al 30 jaar

Handgemaakte topkwaliteit

Al 30 jaar ontwerpen en maken wij lichtstraten op maat. Wij maken altijd een ontwerp dat tot in detail naadloos aansluit bij je woning. Uiteraard nemen we jouw persoonlijke wensen mee in het eindresultaat. Onze experts combineren de laatste trends op het gebied van architectuur met uw wensen, om tot een optimaal resultaat te komen. Dit resultaat wordt door onze vakmensen met echt handwerk gerealiseerd. Door het werken met hout, staal en aluminium zijn de mogelijkheden immers oneindig.

Inspiratie voor ruimtes

Ben je benieuwd wat een lichtstraat kan doen met jouw ruimte? Kijk dan naar de vele voorbeelden van toepassingen in de prakrijk en laat je inspireren.