Lichtstraten van Niek Roos

Lichtstraat afmetingen

Zou je graag een op maat gemaakte lichtstraat in jouw woning, overkapping, veranda of aanbouw willen? Dan heb je vast al nagedacht over de stijl, het materiaal en de afmetingen hiervan. Bij Niek Roos maken wij lichtstraten van hoge kwaliteit en de beste materialen zoals staal, hout of aluminium. Maar hoe bepaal je de ideale afmeting van jouw lichtstraat? Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden bij het bepalen van de afmetingen. Wij zullen deze punten uitgebreid bespreken.

Veel voorkomende afmetingen lichtstraat

Hoewel er veel voorkomende afmetingen zijn die vaak worden gebruikt, zoals een lessenaars lichtstraat van 300 x 100 cm of 200 x 100 cm, of zadeldak van 300 x 150 cm is het belangrijk om altijd rekening te houden met specifieke aspecten van de ruimte en de gewenste functionaliteit. Elk project is uniek en vereist een zorgvuldige afweging van verschillende overwegingen om de juiste afmetingen te bepalen.

Hoe groot moet een lichtstraat zijn?

De afmeting van een lichtstraat is belangrijk voor het uiteindelijke resultaat. Het is daarom goed om voor jezelf helder te hebben wat je uiteindelijk wilt met jouw lichtstraat. Om de afmeting van de lichtstraat te bepalen, dien je rekening te houden met de volgende factoren:

1.Grootte van de ruimte

Ten eerste is de grootte van de ruimte een belangrijke overweging. Een te grote lichtstraat kan overweldigend zijn in een kleine ruimte en een te kleine lichtstraat kan niet voldoende natuurlijk licht bieden in een grote ruimte. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de grootte van de lichtstraat en de grootte van de ruimte.

2.Grootte van het dak

Ten tweede moet de afmeting van de lichtstraat ook passen bij de afmetingen van het dak waarop het wordt geïnstalleerd. Het is namelijk fijn als je nog op het dak kunt lopen voor onderhoud. Houdt dus minimaal 50 tot 80 cm vrij rondom de lichtstraat. Wanneer je kiest voor een grote lichtstraat, kan het zijn dat je dak niet sterk genoeg is om het te dragen. Om dit op te lossen is het mogelijk om de draagconstructie van het dak te verzwaren. Het is daarom belangrijk om de afmetingen van het dak zorgvuldig te meten en een lichtstraat te kiezen die geschikt is voor de grootte en vorm van het dak. Eventueel kun je door een constructeur laten berekenen wat er mogelijk is voor jouw dak.

3.Positie van de lichtstraat

De positie van de lichtstraat op het dak kan ook van invloed zijn op de afmetingen. Een lichtstraat die is geplaatst op een plek met veel daglicht kan bijvoorbeeld kleiner zijn dan een lichtstraat die is geplaatst op een minder lichte plek.

4.Stijl van de woning, veranda, aanbouw of overkapping

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de stijl of esthetiek van de lichtstraat en hoe deze past bij de algehele stijl van het gebouw. Een te grote of te kleine lichtstraat kan afbreuk doen aan de uitstraling van het gebouw en de waarde ervan verminderen.

Bij Niek Roos zullen wij je altijd advies op maat geven, zodat je zelf niet voor deze moeilijke beslissing komt te staan. Met onze meer dan 30 jaren ervaring weten wij precies wat de beste oplossing is voor jouw situatie!

Stel jouw perfecte lichtstraat samen!

Bij Niek Roos zullen wij je altijd advies op maat geven, zodat je zelf niet voor deze moeilijke beslissing komt te staan. Met onze meer dan 30 jaar ervaring weten wij precies wat de beste oplossing is voor jouw situatie!

 

Bekijk het materiaal dat bij je past

Kies een materiaal dat bij je past en we leggen je alles uit over de mogelijkheden.
Weet je nog niet wat bij je past? Vergelijk ze nu.

Al 30 jaar

Handgemaakte topkwaliteit

Al 30 jaar ontwerpen en maken wij lichtstraten op maat. Wij maken altijd een ontwerp dat tot in detail naadloos aansluit bij je woning. Uiteraard nemen we jouw persoonlijke wensen mee in het eindresultaat. Onze experts combineren de laatste trends op het gebied van architectuur met uw wensen, om tot een optimaal resultaat te komen. Dit resultaat wordt door onze vakmensen met echt handwerk gerealiseerd. Door het werken met hout, staal en aluminium zijn de mogelijkheden immers oneindig.

Inspiratie voor ruimtes

Ben je benieuwd wat een lichtstraat kan doen met jouw ruimte? Kijk dan naar de vele voorbeelden van toepassingen in de prakrijk en laat je inspireren.