Lichtstraten van Niek Roos

Daklichten

Daklichten

Heb je een ruimte in je huis waarin je graag meer natuurlijk daglicht zou hebben, zoals een aanbouw of zolder? Daklichten kunnen dan een goede oplossing zijn. Met daklichten worden meestal vlakke glazen lichtkoepels bedoeld of een lichtstraat (meerdere glasplaten aan elkaar gekoppeld). Deze plaats je in een ruimte met een plat dak erboven of in een schuin dak met dakpannen, maar ook in bijvoorbeeld een veranda of overkapping in de tuin.

De voornaamste reden voor het plaatsen van daklichten is het vergroten van de lichtinval zodat er meer natuurlijk daglicht binnenkomt in een woning. Daklichten maken de ruimte eronder lichter, groter en aantrekkelijker.

 

Daklichten in verschillende soorten, vormen en maten

Daklichten en lichtstraten zijn er in verschillende vormen en maten. Vierkant, rechthoekig, met lijsten, frameless, vrij op een dak of tegen de gevel; er is heel veel mogelijk. Ze worden meestal gemaakt van glas of kunststof. Bij Niek Roos maken we onze daklichten en lichtstraten uitsluitend van glas. Glas biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van kunststof:

• Glas blijft helderder, gaat veel langer mee en laat meer licht door
• De isolatiewaarde van glas is beter dan die van kunststof
• Als het regent of hagelt, hoor je dat bij glas ook veel minder
• Glas ‘werkt’ niet (zet niet steeds uit om vervolgens weer te krimpen) en piept en kraakt dus ook niet zoals kunststof doet

 

Daklichten bestellen of op maat laten maken

Zelf doen of uitbesteden? Er zijn verschillende opties. Je kunt prima kant-en-klare daklichten bestellen en zelf plaatsen. Op onze website kun je ook zelf een complete lichtstraat samenstellen die wij voor je maken en bij je afleveren. Tot slot kunnen wij ook samen met jou een ontwerp schetsen dat perfect aansluit bij jouw wensen en woning.

 

Meer informatie

Een daklicht is een stijlvolle en tegelijk zeer functionele toevoeging die je woongenot verhoogt. Zo geniet je nog meer van je woning. Wil je weten wat er mogelijk is en of daklichten een goede daglichtoplossing zouden zijn in jouw huis? Of wil je algemeen advies over daklichten, vlakke lichtkoepels of lichtstraten? Wij helpen je graag met het vinden van de juiste oplossing.

 

NEEM CONTACT OP

 

Bekijk het materiaal dat bij je past

Kies een materiaal dat bij je past en we leggen je alles uit over de mogelijkheden.
Weet je nog niet wat bij je past? Vergelijk ze nu.

Al 29 jaar

Handgemaakte topkwaliteit

Al 29 jaar ontwerpen en maken wij lichtstraten op maat. Wij maken altijd een ontwerp dat tot in detail naadloos aansluit bij je woning. Uiteraard nemen we jouw persoonlijke wensen mee in het eindresultaat. Onze experts combineren de laatste trends op het gebied van architectuur met uw wensen, om tot een optimaal resultaat te komen. Dit resultaat wordt door onze vakmensen met echt handwerk gerealiseerd. Door het werken met hout, staal en aluminium zijn de mogelijkheden immers oneindig.

Inspiratie voor ruimtes

Ben je benieuwd wat een lichtstraat kan doen met jouw ruimte? Kijk dan naar de vele voorbeelden van toepassingen in de prakrijk en laat je inspireren.