Lichtstraten vervangen – Wat maakt de keuze?

Wil jij lichtstraten vervangen op je plat dak, dan ben je bij Niek Roos aan het juiste adres. Met een breed assortiment zorgen wij dat je altijd de juiste lichtstraat kunt kopen, voor de beste prijs. Ben je benieuwd naar de prijs van lichtstraten, kijk dan in de lichtstraten configurator.

Lichtstraten van glas

Het voordeel van de lichtstraten van Niek Roos zit vooral in het gebruik van hoogwaardige materialen en vakmanschap van ons personeel. Bestel je een lichtstraat, dan weet je zeker dat wij het beste glas, de duurzaamste houtsoorten en de hoogste isolatiewaarden realiseren. Dit is ook de reden dat wij al onze lichtstraten van glas maken. Plastic lichtkoepels hebben een kortere levensduur, slechtere isolatiewaarden voor warmte en geluid en laten minder natuurlijk daglicht door, daarom is het beter lichtstraten vervangen.

Kortom, kies voor glas. Dan zit je altijd goed.

Kosten lichtstraat

De kosten van een lichtstraat zijn verspreid over verschillende posten. Ten eerste heb je de vervaardiging door onze vakmensen. Daarnaast zijn er de materiaalkosten van het glas, de bevestigingsmaterialen en het frame. Deze factoren samen met de afmetingen bepalen de prijs van de lichtkoepel.

Glaskeuze

Het belangrijkste onderscheid in het glas zit in de keuze tussen ongeïsoleerd en geïsoleerd glas.

Ongeïsoleerd glas

Ongeïsoleerd glas wordt toegepast in lichtstraten die buiten geplaatst zijn, bijvoorbeeld lichtkoepels op een veranda. Bij ongeïsoleerde lichtstraten kiezen wij altijd voor doorvalveilig enkel gelaagd veiligheidsglas (dikte: 44.2), hiermee bieden we de garantie voor een veilige oplossing tegen de beste prijs. Alle ongeïsoleerde lichtkoepels hebben ook een ventilerende functie, zodat de ochtend douw en de vliegen altijd makkelijk onder de lichtstraat vandaan kunnen.

Geïsoleerd glas

Geïsoleerd glas wordt toegepast op lichtstraten die binnen geplaatst zijn, bijvoorbeeld op een aanbouw, uitbouw of plat dak. Binnen het assortiment aan isolerende lichtstraten is er de keuze uit dubbel glas en triple glas. Dubbel glas (HR++) is bedoelt voor huizen die goed geïsoleerd zijn, triple glas (HR+++) voldoet aan de hoogste eisen voor energie-neutraal bouwen in Nederland, maar is ook de duurste optie.

70% Warmte werend glas

Daarnaast is het mogelijk om een 70% warmte werende coating toe te passen op de lichtstraten. Dit warmte werend glas kan zowel in dubbel- als triple isolerend glas worden toegepast. We raden je aan voor warmte werend glas te kiezen wanneer de lichtstraat meer dan 3 uur per dag in de zon ligt, dus met name een ligging op het zuiden.

Materiaalkeuze lichtkoepels

Voor de verschillende modellen van onze lichtkoepels kun je kiezen uit drie materialen: Stalen lichtstraten, houten lichtstraten en aluminium lichtstraten. Staal en aluminium (frameless lichtstraat) zijn moderne strakke oplossingen ; houten lichtkoepels hebben een warmere uitstraling. Stel in de product configurator van Niek Roos jouw ideale lichtstraat samen en haal vandaag het daglicht nog in huis.

Lichtstraat plaatsen kosten

De kosten van het plaatsen van een lichtstraat zijn bij onze houten en stalen lichtstraat verwerkt in de prijs. Houdt hier dus rekening mee wanneer je de prijs voor het plaatsen van een lichtstraat vergelijkt met de prijs van concurrentie. Tegen een korting is het ook mogelijk de lichtstraat te laten bezorgen of af te halen.

Prijs lichtstraat

De prijs van een lichtkoepel is dus vooral afhankelijk van het materiaal van het frame en de keuze in glassoort. Daarnaast is het ook mogelijk om de lichtstraat te laten bezorgen of monteren. Dit brengt uiteraard wel kosten met zich mee, waar het zelf ophalen en monteren van de lichtstraat het beste is voor de goedkoopste prijs van een lichtstraat.

Lichtstraten vervangen of lichtkoepel vervangen

Ga je een kunststof lichtkoepel of polycarbonaat lichtkoepel vervangen voor een lichtkoepel van glas, dan krijg je van ons altijd een passende vervangende lichtstraat aangeboden. Deze zijn eenvoudig op de bestaande sparing of opstand te monteren en zullen zorgen voor een geweldig vernieuwd resultaat met betere isolatie tegen warmte en geluid.

Wil je een lichtstraat door ons laten vervangen? Dan staat het team van Niek Roos altijd voor je klaar. Neem contact op en ontdek welke lichtstraat voor jou het meest geschikt is.

Reader Interactions

Geschreven door
Luuk TEST
28 mei 2019

Wat je misschien ook leuk vindt: